06 21 553 271 | info@bloombridge.nl   

U bent

Doorstromer

Wilt u graag verhuizen en heeft u al een eigen woning? Dan noemen we dat ‘doorstromen’ naar een volgende woning. U kunt een eventuele overwaarde gebruiken voor het aankopen van een nieuwe woning, waardoor u nauwelijks eigen vermogen hoeft aan te spreken of duurdere woning kunt kopen.

Of u kunt uw overwaarde gebruiken om een periode dubbele maandlasten op te vangen wanneer uw nieuwe woning nog gebouwd of verbouwd moet worden.

Als doorstromer heeft u de keuze uw woning eerst te verkopen en vervolgens een nieuwe woning aan te kopen of andersom, door eerst een nieuwe woning te kopen alvorens de huidige woning te verkopen.

Voordeel van de eerste optie is dat een eventuele overwaarde bekend is en u precies weet wat u aan een nieuwe woning kunt uitgeven. Een nadeel is dat u het risico loopt zonder woning te zitten wanneer u nog geen nieuwe woning heeft gevonden en al wel uw huidige woning moet verlaten.

De tweede optie biedt u de mogelijkheid rustig te kunnen zoeken naar een volgende woning, nadeel is dat er met een vastgestelde overwaarde gerekend wordt. Deze kan in werkelijkheid hoger of lager uitvallen. Ook loopt u het risico een periode twee woningen te bezitten en daardoor ook twee hypotheken te moeten betalen.

Om het hierboven geschetste scenario te berekenen, biedt Bloombridge u de mogelijkheid de overwaarde vooraf zo nauwkeurig mogelijk in beeld te brengen. Ook bieden wij de faciliteit om extra budget te financieren in geval van dubbele woonlasten.

Heeft u behoefte aan een duidelijk overzicht om deze volgende stap te kunnen zetten? We leggen het u graag uit.

Toelichting van de adviseur

Een keuze die steeds vaker wordt gemaakt is het aanhouden van de huidige woning als investering voor de toekomst. Het is hierbij belangrijk dat uw situatie naast financieel ook fiscaal blijft kloppen, niemand zit natuurlijk te wachten op een vervelende verrassing van de belastingdienst terwijl u denkt het goed te hebben geregeld.

Bloombridge-Amsterdam-white-diapositief

Anne-Fleur Schotema
info@bloombridge.nl
06 21553271
ma – vr - 8:30 – 18:00 uur

qr bloombridge